Hier vind u alle artikelen die over de Rovers Run geschreven zijn. Wil je de Rovers Run op de voet volgen dan is onze Facebook hier uiterst geschikt voor.
23-06-2018 | 1.750 Rovers rennen zich in het zweet bij Fort de Roovere
HALSTEREN - 'Jullie mogen niet rusten voordat het Fort is ingenomen, dappere soldaten, doe je best'! Onder die aanvuringen laten deelnemers zich zaterdag oppeppen in de starttent voor de Rovers Run 2018.
Vier vrienden uit Goes voelen precies aan wat daarmee bedoeld wordt. "Je wilt de sterke kant van jezelf laten zien, bikkelen, kapot gaan", zegt Peter Hoogesteger (21) die door de andere drie als initiatiefnemer van deelname aan de run bij Fort de Roovere wordt gezien. Voor Johan Flipse (21) is het iets compleet nieuws. "Ik hoop dat ik het ga redden, 21 kilometer is best veel. Mijn vriendin verklaart me voor gek omdat ik niet geoefend heb. Maar ik ga er maar gewoon in en dan zie ik het over een uurtje of drie wel. Haha, nee, we willen natuurlijk niet falen."
De Zeeuwen zijn er zaterdag redelijk vroeg bij en het deelnemersveld is dan nog klein. Dat zal gedurende de dag flink veranderen, want er meldden zich maar liefst 1.750 deelnemers aan. ,,Het evenement groeit", concludeert pr-man Stijn Nuijten, verkleed als Franse soldaat anno 1747. ,,We begonnen met 900 deelnemers, vorig jaar waren het er 1.100 en we denken dat we vandaag zo'n 2.500 mensen op het terrein hebben, inclusief publiek en inclusief de activiteiten van het Zuiderwaterlinie Festival, met onder meer parachutespringers."
"Onze obstacle run onderscheidt zich door het historische karakter en de mooie natuurlijke omgeving"
Stijn Nuijten
Nuijten schrijft het succes van het evenement toe aan het unieke historische karakter. "Er zijn natuurlijk meer obstacle runs, maar ons concept is onderscheidend. We combineren sport met historie en een prachtige natuurlijke omgeving. Dat horen we van veel deelnemers terug. De meesten komen uit de directe omgeving, maar steeds meer mensen komen van verder weg."
Dat geldt ook voor het publiek. In een van de pallet-zitconstructies op het centrale terrein genieten Marijke Smit en Carla Willemsen van koffie en een aangenaam zonnetje. Ze komen uit Duiven en logeren een week in een Halsterse B&B. ,,Ze wezen ons daar op dit evenement. We zien ze hier allemaal starten en finishen. Hartstikke leuk. Schitterende omgeving."
Rafke Rutjes uit Wouw staat met haar zoons Sven en Mats het routebord te bestuderen. "We kijken waar we gaan staan om mijn man aan te moedigen en te zien afzien. Hij loopt de 42 kilometer. Ja, we gaan natuurlijk bij een obstakel staan en daarna ook nog even naar De Heide, kunnen we meteen lekker lunchen!"
29-05-2018 | Ineens sta je levensgroot op de Rovers Run poster
Het overkwam Arjan Heijmans van Autoschade Service Heijmans uit Steenbergen. Hij had zijn foto al wel in Facebookposts voorbij zien komen, maar daar komen natuurlijk zoveel foto’s van deelnemers voorbij. Tot hij door een vriend getagged werd dat hij levensgroot op de Rovers Run poster stond. En toen liet het hem even niet meer los. Uiteindelijk mailde hij de organisatie van de Rovers Run, ook al dacht hij dat zij daar niet echt op zaten te wachten. En tot zijn grote verbazing vroegen zij of hij anders zin had in een interview? Stiekem waren zij ook wel nieuwsgierig geworden wie de schoonspringer van de foto was.
“Je bent het als leek niet gewend om jezelf zo tegen te komen”
Was het de eerste keer dat je aan een obstacle run mee deed?
“De eerste editie van de Rovers Run was mijn eerste obstacle run. De vriend met wie ik samen ging, die had ik er al verschillende keren over gehoord. Hij had onder andere al eens aan de mud masters mee gedaan. Het leek ons wel leuk om zoiets een keer samen te doen dus, toen ik hoorde dat er een run in Halsteren ging plaats vinden, hebben wij ons snel ingeschreven. Ik moet zeggen dat ik redelijk zenuwachtig aan mijn eerste run begonnen ben toen. Maar ik vond het echt verschrikkelijk gaaf, dus we zijn daarna meteen gaan kijken naar andere runs.” Omdat de meeste andere runs ook in de zomermaanden waren of omdat deze al uitverkocht waren, werd het pas weer april toen hij zijn tweede run deed. Dit was, samen met een triatlon die hij twee weken voor de tweede editie van de Rovers Run deed, een mooie voorbereiding. Inmiddels heeft hij de smaak van de (obstacle) runs dus goed te pakken.
Ga je nog trainen voor de derde editie of ben je al in topconditie?
“De runs van dit jaar tot nu toe vielen behoorlijk tegen qua conditie, dus ik wil nu wel anders gaan trainen. Ik wil veel meer gaan werken met circuittrainingen. Bij de Knotwilg hebben ze een grote fitnessruimte, dus daar train ik over het algemeen. Er is onder andere een monkeybar en crossfit, sinds de laatste uitbreidingen. Dus daar kun je je op alle gebieden uitleven.”
Hoe ziet zo’n circuittraining er dan uit?
Hij zet steeds zes verschillende oefeningen uit die hij dan gaat doen. Deze doet hij achter elkaar, waarna hij vervolgens vier minuten op de crosstrainer gaat. Dit herhaalt hij dan. Hiervoor trainde hij vooral op afstanden hardlopen, maar bij een obstacle run heb je veel meer te maken met interval. Dan wordt het hardlopen steeds onderbroken, waardoor je niet in de flow komt zoals je bij lange afstanden wel hebt. Met die lange afstandtrainingen gingen de obstacle runs dus niet echt lekker. De eerste keer dacht hij dat hij niet goed voorbereid was en de tweede keer had hij het gevoel dat hij overtraind was.
“De truc is om tijdens het lopen tussendoor weer op adem te komen. Vorig jaar dan kwam ik al helemaal bekaf bij een obstakel aan. En dan werken de obstakels alleen maar nog meer uitputtend. Nu weet ik hoe ik mijn krachten beter kan verdelen en gaat het een stuk beter.”
Hij doet vaak nog wel intervaltrainingen met het hardlopen. Dan legt hij meestal een kilometer of zeven af. Zijn ervaring is dus dat het combineren van interval hardlooptrainingen en circuittrainingen het beste resultaat geeft tot nu toe. Hij is dan ook benieuwd hoe de aankomende Rovers Run editie zal gaan.
Welke afstanden heb je in de voorgaande editie gedaan en welke afstand pak je dit jaar?
“Zowel de eerste als tweede editie heb ik het 14 kilometer parcours gedaan. Dit jaar ga ik de zeven kilometer doen. Ik ga een andere vriend meenemen, die nog wat minder getraind is. De Rovers Run is voor hem een mooi doel om voor aan het sporten te gaan. Hij wilde alleen dan toch wel met de 7 kilometer beginnen.”
“Dat is ook wat he, dan sta je volop op de poster en doe je maar 7 kilometer, haha.”
Had ik het goed begrepen dat je kinderen ook mee doen met de kids/family run?
“Ja, dat klopt. Ik loop alleen zelf niet met ze mee. Wij wilde zelf ook niet te laat starten met onze run. Ergens halverwege hun parcours, zullen wij zelf van start gaan. Tot die tijd ben ik waarschijnlijk druk met foto’s maken en een biertje drinken. Mijn vrouw gaat samen met een vriendin en de kinderen dus die 3 kilometer run lopen.”
Heb je zelf nog een leuke afsluiter? “Ik vind de Rovers Run, of iedere obstacle run eigenlijk, gewoon super leuk. Het gaat niet zozeer om de techniek, maar vooral om het plezier dat je er uit haalt. Het is gewoon leuk, het rennen en ergens een beetje spectaculair door de modder kruipen.” Maar voordat hij de Rovers Run 23 juni gaat doen staat eerst nog 18 kilometer mud masters op het programma. Wij zijn benieuwd hoe Arjan zijn derde editie Rovers Run gaat bevallen en wensen hem alvast heel veel plezier toe!
18-05-2018 | Rovers Run als sponsorrun voor Eric en het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).
Elke deelnemer aan de Rovers Run heeft zo een eigen reden om mee te doen. Voor de lol, uitdaging en/of beste tijd. Docenten van de Algemene School Oost in Bergen op Zoom hebben hun eigen motivatie: geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding met Eric in hun gedachte.
Op 13 december 2017 overleed hun geliefde collega, Eric. Saskia Moerland (docent) en Saskia van Loon (directrice sinds juni 2017) vertellen over hun herinneringen aan Eric. Saskia van Loon heeft zelfs als leerlinge ‘meneer Eric’ nog in groep 6 als docent gehad. Ze vertellen over zijn lange baard die hij vroeger had, hij was één van de leukste leraren! Toen bekend werd dat Eric ziek was werden er wekelijkse gesprekken gevoerd om te bespreken hoe het met hem ging. In de zomervakantie heeft Saskia van Loon hem thuis opgezocht en heeft zij zijn kinderen en vrouw ontmoet. Het hele docententeam was uiteraard in shock, maar is in deze vreselijke periode hechter geworden dan ooit.
Boegbeeld
Eric was én is voor Oost een boegbeeld. Of je nu 10 of 30 jaar geleden bij hem in de klas hebt gezeten/collega bent geweest. Iedereen heeft een beeld bij Eric. Onder het team van 32 collega’s wordt hij dan ook erg gemist. Het is aan Eric te danken dat de school een Biologie Plus school is. Hij heeft zich altijd ingezet voor de natuur. Het logo van de school, een papegaai, is door hem ontworpen.
De laatste 5 jaar van zijn leven was hij erg ziek. Elke dag was voor hem een obstakel, toch bleef hij doorgaan en werkte hij nog full time. Eric was erg eigenwijs, dit heeft hem onder andere door de jaren heen gesleept. Zijn vrouw vertelde dat hij een keer thuis kwam, zijn schoenen uit deed en deze helemaal onder het bloed zaten. Hij wilde dit niet vertellen op school, hij wilde het niet laten zien, hij ging gewoon door. Nadat hij gestopt was met werken ging het snel bergafwaarts. Zo’n drie weken daarna overleed Eric op woensdagochtend 13 december.
Sponsor run voor KWF Na de afscheidsdienst en het besluit om de boomhut op het schoolplein ‘de hut van meneer Eric’ te noemen, heerste er een gevoel dat er nog iets gedaan moest worden. Het was nog niet genoeg. Toen ze de Rovers Run voorbij zagen komen werd de link gelegd naar Eric; de Rover run is buiten in de natuur en je moet doorzetten om de obstakels te overwinnen. Saskia van Loon kwam met het idee om mee te doen en hiermee geld op te halen voor het KWF.
Saskia Moerland was erg enthousiast en motiveerde een aantal collega’s om ook deel te nemen. Toen die collega’s zich inderdaad opgaven kon zij niet achterblijven en kocht zij ook een ticket. Het voelt voor iedereen goed om mee te doen. Ook al zijn er maar twee deelnemende docenten met ervaring bij runs en is de rest helemaal niet zo sportief aangelegd. Voor Eric doen zij mee, gaan zij de uitdaging aan en veroveren zij het fort.
Mascotte mee met de Rovers Run De 10 deelnemende docenten lopen de 7 KM route. Zij zijn te herkennen aan hun mascotte, welke zij de gehele run met zich mee zullen dragen. Een deel van de andere docenten komen hun collega’s aanmoedigen met spandoeken.
Wil jij doneren aan Team Oost voor Eric? Dat kan op de via de actiepagina (klik op onderstaande knop) of tijdens de Rovers Run wanneer jij ze voorbij ziet komen.
Wij wensen Angelique, Hanneke, Joshua, Naomi, Saskia, Jasper, Marjolijn, Peter, Saskia en Ingrid veel succes met de sponsoractie én het veroveren van het fort.